Foredrag

Josée Linnemann


FOREDRAG

Generelt

Jeg har ”meget på hjerte” som man siger. Der er mange forskellige emner som interesserer mig og der er rigtig meget ny og spændende viden, som jeg har lyst til at viderebringe. Og da jeg – sådan lidt ubeskedent sagt – mener, at jeg er god til at formidle kompliceret viden på en let forståelig og underholdende måde, ja, så er jeg blevet foredragsholder her på det seneste 😊.


Her kan du se flyers til mine foredrag og du er meget velkommen til at kontakte mig for spørgsmål mv.

FLYERS

Kan vi undgå Alzheimer

Hvert år får ca. 15.000 danskere diagnosen demens og antallet er stærkt stigende. Kom og hør den seneste udvikling i forskningen om Alzheimer og de andre former for demens.

Mange undersøgelser viser nemlig, at det ikke kun er de arvelige faktorer som har betydning for demensudviklingen hos den enkelte, men at livsstil og kost samt i høj grad både fysisk og mental aktivitet kan påvirke udviklingen.

Foredraget indeholder også gode råd til hvad du selv kan gøre for at nedbringe risikoen for at blive ramt. Det hele bliver fortalt i et let forståeligt og klart sprog.

Kan vi undgå behandling - i den sidste del af livet

Den sidste tid af livet er et meget alvorligt emne, som rigtig mange mennesker helst er fri for at tænke på. Men hvis vi ikke vil overlade vanskelige beslutninger til vores nærmeste, så er det vigtigt at vi i god tid gør os tanker om hvorledes vi ”helst vil herfra”.

For nogle mennesker slutter livet brat, men for langt de fleste af os vil døden komme langsomt i takt med at enten sygdom eller alderdom sniger sig ind på os. Men hvor og hvordan kan den sidste tid forløbe, og hvilke muligheder er der? Og kan vi selv bestemme hvornår den livsforlængende behandling skal stoppes og erstattes af smertestillende og beroligende medicin? Og hvis vores hjerne har taget varig skade eller vores krop slet ikke fungerer, ønsker vi så genoplivning ved hjertestop, når muligheden for et værdigt liv ikke er tilstede

Svaret er, at med den nye lov om Behandlingstestamente, kan vi faktisk selv bestemme mange ting. Kom og hør fhv. oversygeplejerske, speciallæge i psykiatri Josée Linnemann i et let forståeligt sprog og med hjertet fortælle om hendes egen erfaring med døden både som sygeplejerske og som læge, forklare hvad de fire spørgsmål i behandlingstestamentet betyder samt fortælle om terminal sygdom, palliativ medicin, fremtidsfuldmagt, din digitale arv, angsten for døden, de på rørendes rolle og meget mere.

Et anderledes liv

Kan en ulykkelig barndom være starten på et godt liv? Kan en skolegang med elendige karakterer ende med en universitetsuddannelse? Og kan man arbejde som psykolog/ psykiater, hvis man ikke har styr på sine egne følelser?

Med udgangspunkt i sit eget liv forsøger speciallæge i psykiatri, idrætsinstruktør Josée Linnemann at besvare disse spørgsmål samt mange flere, idet hun fortæller om sin opvækst på en kostskole, sin engelske sygeplejeuddannelse, sin lægeuddannelse, sine mange interesser og sine mange forskellige jobs både som læge og som alt muligt andet.

Hun kommer også ind på sit privatliv, på hvordan det er at drive en psykiatrisk speciallægepraksis og på hvordan det er at tage en ny uddannelse i en sen alder.

Bedre ben og balance

Kom og hør Speciallæge, idrætsinstruktør Josée Linnemann´s foredrag ”Bedre ben og balance”, som handler om hvordan du kan undgå at falde i hjemmet og på gaden, samt hvorledes du i tide kan opdage om dine knogler er afkalkede og derfor lettere brækker.

I foredraget indgår træning i simple balanceøvelser som forebygger faldulykker og som du kan/skal lave hjemme hver dag, samt information om forebyggelse og behandling af osteoporose (knogleafkalkning).

Foredraget afholdes i et klart og let forståeligt sprog og balanceøvelserne er tilrettelagt så alle kan være med.

JoseeLinnemann @ dadlnet.dk

Seneste foredrag

Oversigt over mine seneste foredrag:


Kan vi undgå Alzheimer:


HK Hovedstadens Seniorkeniorklub, 2019 

DR Seniorklub, 2019

Mergeltoften, Nivå, 2019 

Skodsborg Kurhotel, 2018


Kan vi undgå behandling - i den sidste del af livet:


Herreværelset, Ældre Sagen, Fredensborg, 2019

Dameværelset, Ældre Sagen, Fredensborg, 2019